Toto

Lady Gaga Berunding Pemulangan Kediaman Las Vegasnya: Laporan

Menjelang jelajah dunia “Bola Chromatica” yang baru dibalutnya, wakil Lady Gaga dikatakan “dalam perbincangan” untuk menyambung semula kediamannya di Las Vegas di teater Dolby Live di Park MGM, lapor tabloid British The Sun hari ini.

Lady Gaga, Park MGM
Lady Gaga ditayangkan pada 2018, mempersembahkan separuh ‘Enigma’ kediamannya di Las Vegas di Park MGM. Gaga dikatakan sedang dalam rundingan untuk mendapatkan semula. (Imej: Park MGM)
Residensi Gaga berlangsung dari 2018 hingga Mei 2022, meraih $78 juta di box office dan hampir tidak mendapat pujian kritikal.

Ia terdiri daripada dua rancangan yang berbeza: “Enigma,” yang termasuk lagu Togel Singapore hits ikon pop terhebat dan “Jazz & Piano,” yang menggantikan bahan daripada Buku Lagu Amerika Hebat dengan versi lagu lagu Gaga yang dicabut. Bahagian terakhir residensi Gaga terdiri daripada sembilan rancangan “Jazz & Piano” dari 14 April hingga 1 Mei 2022.

Jika dan apabila kediaman Gaga disambung semula pada tahun 2023, ia dijangka akan menggabungkan rancangan “Bola Chromatica” tetapi bukan “Pertunjukan Enigma” sebelumnya. Residensi itu juga dijangka akan menerbitkan semula “Jazz & Piano.”

Datang ke Syarat
Dengan residensi “Play” Katy Perry di Resorts World berakhir pada 22 Okt. dan Britney Spears dalam tempoh rehat yang tidak ditentukan selepas menyelongkar residensi Park MGM yang dirancang pada 2018, nampaknya kuasa perundingan adalah dengan Gaga. Walau bagaimanapun, bilik goyang mungkin kekurangan bekalan, memandangkan perjanjian terakhir Gaga adalah yang paling menguntungkan yang pernah dicapai untuk kediaman Las Vegas.

Artikel Variety 2018 melaporkan bahawa Gaga memperoleh jaminan $1 juta setiap pertunjukan untuk 74 rancangan awal kediamannya. Itu adalah lebih daripada dua kali ganda apa yang pernah diperoleh Celine Dion atau Spears.

Orang dalam industri berpendapat bahawa nombor Gaga tidak bertambah Keluaran SDY dengan cara yang masuk akal kewangan untuk MGM Resorts,” tulis Variety pada masa itu. “Pada kadar Gaga yang dilaporkan, tempat duduk di Teater Park yang berkapasiti 5,200 akan menelan belanja pembeli tiket sekurang-kurangnya $200 hanya untuk membersihkan barang bawa pulang Gaga, harga yang mahal, walaupun nilai pengeluarannya.”

Analisis ini tidak mengambil kira pakej temu dan salam VIP, yang mana Gaga memerintahkan $6,000 pop, sebahagian daripadanya dia mungkin berpecah dengan MGM. Jualan barangan dilaporkan dibahagikan 50-50 antara Gaga dan MGM.

Juga, harga tiket tertinggi Gaga ialah $650, bukan $200.

Kesihatan Bukan Lagi Isu
“Untuk masa yang lama, Lady Gaga tidak pasti sama ada dia akan beraksi semula kerana masalah kesihatan, tetapi ‘Chromatica’ telah membantu membinanya kembali,” The Sun memetik sumber yang tidak dinamakan. Lelaki berusia 36 tahun itu, yang nama sebenarnya Stefani Germanotta, menghidap Result HK fibromyalgia, yang menyebabkan kesakitan dan keletihan muskuloskeletal yang meluas.

Gaga terpaksa memendekkan tarikh terakhir “Bola Chromatica” pada 17 September. Ia bukan kerana kesihatannya, tetapi ia didakwa melibatkan keselamatan peminat. Kilat aneh telah berulang kali menyambar berhampiran Stadium Hard Rock Miami.

Sumber tabloid itu tidak mempunyai lebih banyak berita untuk diceritakan tentang kemunculan semula Gaga di Vegas selain menambah: “Gaga adalah bintang terbesar di planet ini sekali lagi, jadi ia masuk akal.”